Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Befogadó, rehabilitáló családok

2011.02.28

A macskamentés legnehezebb pontja az állatok elhelyezése. Néha a befogás és az örökbe adás között hetek, hónapok telnek el, mire jelentkezik az adott cicára az ideális gazdijelölt.

Azokkal a cicákkal, akik megfelelően lettek szocializálva, könnyebb a dolgunk, ők az általános ellátás és ivartalanítás után már is készen állnak az örökbe adásra. Azok az egyedek viszont, akik félvadak vagy súlyosabb sérüléseket szenvedtek érthetően nem szívesen veszik, ha közelednek hozzájuk.
Ezeknek az állatokat szeretnék esélyt adni, ehhez azonban a többi ellátása mellett gyakran kevés az időnk.
Olyan tapasztalt és macskákhoz értő segítőket szeretnénk találni, akik sokat vannak otthon, rendezett körülmények között élnek és szívesen maguk mellé vennének 1-1 ilyen cicát. Esetleg egy, már szelíd cicájuk is van, akit nem zavar egy idegen és aki segítene  tovább szocializálni a befogadottakat. Miután ez sikeresen megtörténne örökbe tudnánk őt adni. Cserébe szívesen átvállaljuk a költségei egy részét.

Becsapdázott és valóban vad macskáink az ivartalanítás után  visszakerülnek az eredeti élőhelyükre füljelzéssel.Amennyiben ez nem lehetséges (építkezés, mérgezés, kínzás) a városon kívül lovardák, tanyák, malmok területén engedjük el őket, ahol a tulajdonosok ezt engedélyezték ,gondoskodnak róluk és nincsenek forgalmas utak, rájuk vadászó kutyák a környéken.


KépFüli:
törött hátsó lábbal és leszakadt jobb füllel került hozzánk. Lábát megműtötték, sínbe rakták, azóta már szépen álldogál 4 lábon. Fülét orvos kezelte, hallása nem szenvedett károsodást, viszont a teljes jobb fülkagyló hiányzik. Szépen gyógyul. Lassan letelik a 6 hét és lekerül lábáról a sín.

 

 

 

 

 

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.