Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vigyél Haza Alapítvány "Születésszabályozás programja" 2017-ben

2017.01.27

szszp_honlapra_logo.jpg"VALAMENNYI KUTYA IVARTALANÍTÁSÁT ÁTVÁLLALJUK, akiket magyar magánszemély közvetlenül az Illatosról, vagy a Vigyél Haza Alapítványtól 2017 január 1-től fogad örökbe"

- jelezte az alapítvány vezetője.
(Az ingyenes ivartalanítási lehetőség, visszavonásig érvényes.)

Az akció révén még inkább érdemes kutyát örökbe fogadni tőlük, vagy az Illatos útról annak, aki az állatról, felelősen gondoskodni tud majd.

Kampányukkal több ezer, nem kívánt, kidobott kutya megszületése előzhető meg. Az ivartalanítás menetéről, részletesen itt olvashattok: 
http://vigyelhaza.hu/szuletesszabalyozasi-program/

 

"Az akció menete:
A kutya új tulajdonosa, az oltási könyv birtokában 30 napon belül,
06 20 934 4826 telefonszámon (hétköznapokon 9-18 óra között) felveszi, a kapcsolatot a Vigyél Haza Alapítvány munkatársával, és időpontot egyeztetnek az ivartalanításra szerződött állatorvosukkal. (Ha 7 hónaposnál fiatalabb kutyát fogadtál örökbe, abban az esetben az ivartalanítást akkor végeztetjük el, amikor az állat betöltötte a hetedik hónapot, de ebben az esetben is vedd fel velünk a kapcsolatot az örökbe fogadást követő 30 napon belül.)
A jogosultsághoz szükséges adatok, az oltási könyv alapján: az örökbefogadás dátuma, a tulajdonos neve, a kutya neve és a 15 jegyű mikrochip szám.
Az ivartalanítás javasolt időpontját, az alapítvány munkatársa egy munkanapon belül visszaigazolja.
– Az egyeztetett napon és állatorvosi rendelőben, a kutyát 11óráig lehet leadni.
– A műtétet követően az állat elvitele még aznap, legkorábban 17.00 után lehetséges (Az egyeztetett időpontot nem tudjuk módosítani, ezért kérjük azt betartani)
– Az ivartalanításra érkező kutya, előző nap délután 16.00-tól már nem ehet: csak vizet ihat.
– A kutyával együtt a gazdának az oltási könyvvel kell jelentkeznie. (Ha ez hiányzik, az állatot nem tudjuk átvenni.)
– A kutya átvételekor ellenőrizzük, hogy az oltási könyv és a kutya adatai egyeznek-e és az állatban elhelyezett mikrochip száma is azonos-e.(az ingyenes ivartalanítás lehetősége sem más kutyára, sem más gazdára nem átruházható.)
– A műtétet követően a műtéti gallér és az esetleges gyógyszerek költségét, már a tulajdonos viseli.
– Az ivartalanításon kívül, a gazdi kívánságára végzett bármilyen egyéb vizsgálat, orvosi beavatkozás kizárólag a tulajdonos költségén történhet.
– A műtétet követően a kutyát csak dobozban, vagy autóban lehet elszállítani (hiszen az ivartalanítás egy komoly, hasi műtét).
– A műtéti gallért, a kutyának varratszedésig (rendszerint legalább 10 napig) viselnie kell.
– Az akció, visszavonásig érvényes."

Forrás: http://vigyelhaza.hu/szuletesszabalyozasi-program/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.