Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az örökbeadás menete

2010.03.16

A honlapon hirdetett cicák mindegyike szinte kivétel nélkül viszontagságos körülmények között élt ki rövidebb, ki hosszabb ideig. Döntő többségüket valamilyen oknál fogva kitették az utcára, másik részük az előbb említett állatok leszármazottai. Ezeken a macskákon segítünk azzal, hogy megpróbálunk nekik egy újabb esélyt adni.

Állapotfelmérésen, ivartalanításon esnek át,megkapják első oltásukat.Ezek a kézzelfogható változások, amik fontosak. Ami viszont a laikus számára nem érzékelhető, az az állatok személyiségének változása, amihez türelem és rengeteg törődés szükséges. Az ilyen állatok bizalmatlanok és ebből következik, hogy  félnek. Az emberek közeledését anno dorombolva fogadó négylábúak, immár kétségbeesetten iramodnak el az ellenkező irányba.
Ezt a rögzült magatartásformát azonban lehet korrigálni és megtanítani a macskát újra bízni.

Az örökbefogadás feltétele: örökbefogadási szerződés aláírása. A szerződés pontjai semmi olyat nem tartalmaznak, amit egy felelős állattartó kétségbe vonna vagy megkérdőjelezné. Írásos dokumentumra pedig azért van szükség, hogy részben nyomon követhető lehessen az állat tulajdonváltása, másrészt aki visszaél a rábízott élettel, azzal szemben jogilag is fel lehessen lépni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Fási Mária - maria_fasi@hotmail.com

2013.06.25 14:36

Tisztelt Alapítvány!
Egy kedves idősebb hölgy, mivel nem érzi jól magát, szeretné örökbe adni 10 éves ivartalínott macskáját. A szerződés aláírásán túl milyen feltételekkel fogadják örökbe a macskákat. Válaszukat előre is köszönjük.
Tmobile: 00-36-30-9-426-603