Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Macskahoroszkóp

2010.07.23

Ezt a cikket némi szkepticizmussal olvastam először, sokat gondolkodtam,  felkerüljön-e a honlapra. Végül úgy döntöttem, kerüljön, hátha segítséget jelent, de mindenképpen szórakoztató. Hiszen a hirdetett cicáink életük bizonyos fázisában kerülnek/kerültek új gazdájukhoz és nem lehet tudni semmi pontosat a születésükről. Csak az évet lehet találgatni az állatorvos véleménye alapján is. Ez nem is olyan nagy baj, de mint minden családtagoknak évente egyszer eljön a születésnap ideje, ami ezeknek a cicáknak az esetében sokszor az örökbefogadás napja. Attól számítják, mikor a cica hozzájuk került és új életet kezd.  Személyiségük alapján azonban lehet, hogy most egy kicsit le lehet majd szűkíteni a találgatásokat és besorolni valamelyik jegy szülöttei közé.

A Bak cica kimért, nyugodt, megfontolt. Kedves, türelmes társ. Nem a házhoz ragaszkodik, ahogy a cicák többsége, hanem a gazdihoz hűséges. Őt tehát nem zavarja a költözés és a hosszas, viszontagságos utazás sem. Számára az a fontos, hogy az imádott gazdi közelében lehessen, és hálás a jó szóért, simogatásért.

A Vízöntő igazi különc. Sosem jön, ha hívják, de ott lábatlankodik, amikor tudja, hogy útban van. Ha rászólnak, könnyen megsértődik, és ilyenkor akár hónapokig is durcáskodik, s még az ételt sem fogadja el. Azt is nehezen tűri, ha megpróbálják rendre szoktatni. Könnyen megszökik, és napokra elkóborol.

 A Halak hízelgő és érzékeny. Ezért ideális házi kedvenc, mindent eltűr azoktól, akiket szeret. Nagy mókamester, együtt játszik, együtt alszik a gyerekekkel. Ő még a víztől sem fél, boldogan halászik akkor is, ha a zsákmányt nem fogyasztja el, ezért ahol Halak cicus él, akváriumot, halastavat nem érdemes tartani.

 A Kos macska karcsú, izmos, többnyire vöröses a bundája, és jellegzetesen feláll a füle. Csak az evésen és a játékon jár az esze, viszont bátor és harcias. Az idegen macskákkal, de olykor még a kutyákkal is képes szembeszállni, s mert nem tudja felmérni a veszélyt, gyakran súlyos sebekkel tér haza „háborús portyáiról”.

A Bika cicát hosszú, széles mancsáról és zömök testalkatáról lehet megismerni. Vannak kedvenc tartózkodási helyei: a fűtőtest és a puha ágyikó teteje. Türelmes, nyugodt, csak akkor hajkurássza az egereket, ha napokig nem kap enni a gazditól. Általában kedves, imádja a gyerekeket, viszont utálja az autósokat.

Az Ikrek cica rendkívül kíváncsi, mindenbe beleüti az orrát, mindenhová bebújik, felmászik. Ő az, akire a gazdi azt mondja: úgy figyel, hogy „beszélgetni is lehet vele”. Az emberi szóra nyávogással válaszol. Különösen szeret dorombolni és hízelegni. Keveset alszik, sokat kóborol, kalandvágyó és kiszámíthatatlan.

A Rák cica naphosszat heverészik, az sem zavarja, ha a fején ugrálnak az egerek. Igazi lustaság, őt csak két dologgal lehet kicsalogatni a vackából: ha valamilyen finom falatot kap enni, vagy ha simogatást remél. Ha kicsinyei születnek, mintaanya válik belőle. Mindenre megtanítja csemetéit, főleg a lustálkodásra.

Az Oroszlán cica kiköveteli magának, hogy kényeztessék, ha kell, még színészkedik is, csak hogy magára terelje a figyelmet. Nagyon hiú, ha teheti, minden tükörben megnézi magát. Fontos, hogy körülötte forogjon a világ. Boldog, ha dicsérik. Folyamatosan sikerre vágyik. Nehezen bocsátja meg, ha megbántották.

A Szűz cica tisztaságmániás. Többet mosakszik az átlagos macskánál. Válogatós, nem eszik meg akármit. Egyedül nem szívesen bóklászik a kertben, mindig a gazdája szoknyája körül van, ott érzi magát biztonságban. Őt könnyű rendre szoktatni, nem rongálja a bútort, nem mászik az asztalra.

A Mérleg cica érti a módját, hogyan kell hízelegni. Kedvességével leveszi a lábáról a gazdit, s ha rossz sorsa kóborlásra kényszeríti, hamar behízelgi magát egy új háznál. Sok szeretetre van szüksége, ha hangosan rászólnak, már attól is megsértődik. Kifejezetten zeneszerető. A dallamos muzsikát szívesen hallgatja.

A Skorpió cicus könnyen sértődik, ha nem érvényesítheti az akaratát. Akit nem szeret, azzal érezteti ellenszenvét. Ha vendég érkezik, rendetlenkedéssel, illetlen viselkedéssel igyekszik felhívni magára a figyelmet. Sokszor megörvendezteti vadászzsákmányával a gazdiját, de ezt a szokását nem mindig értékelik.

A Nyilas macska nehezen tartható a lakásban. Imád kóborolni, fára mászni, keresi a kalandokat. Mindent ki akar próbálni. Nagy a mozgásigénye és a szabadságvágya. Azonnal kiszökik, ha résnyire nyílik az ajtó, és van, hogy napokig elő sem kerül. Legfeljebb a korgó gyomra és egy kis cirógatás utáni vágy tereli haza.

 

 Forrás: www.nana.hu

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.